tiistai 10. joulukuuta 2013

Palsamia haavoille?

Olen noitunut, kiroillut niin että tuntuu kuin verisuonet päässä - siis ohimoilla katkeavat siitä mitä rahalla saa.
Olen olettanut - liian pitkään että esimerkiksi Bosch takaa laadun - sitä se ei enää tee - se vastaa laadultaan halpahallien laitteita sillä erolla että hinta on tuplaten - vähintään niin.

Olen odottanut että eri maahantuojat kertovat minulle laitteittensa speksit - kuten DeWalt - OK - hän on nyt sairastunut ja soittaa minulle kun palaa töihin. Muut eivät ole ottaneet yhteyttä. Jälleenmyyjät eivät tiedä / ymmärrä edes sitä mitä kysyn kuten koneen akselin toleranssit.
"Toleranssi" - mitä sen on?

Sitten kohtasin yhden laitteen. Se ei Ole sirkkeli, eli jiiri eikä liku sirkkeli - se on pöytäsaha. Sitä ei alkuunkaan odottaisi käytettävän minun työssä, eli siinä mitä teen.

Olen kuitenkin nähnyt YouTube videoissa (Jenkeissä) joissa jotkut ovat ottaneet sen pöytäsahan käyttöön varmistaakseen sahauksen laadun. Se on hieman vaikeampaa ja työläämpää mutta laatu on taattu - mikäli siinä sahan moottorissa ei ole sitä klappia - eli toleranssi on se NOLLA.

Löysin sitten alla olevan sahan. Ensin toisesta firmasta - jälleenmyyjältä. Meiliin ei vastattu ja kun soitin jouduin mielestäni "Call centre tai call center" palveluun jossa kaveri tiesi näistä asioista yhtä paljon kuten sika tähtitieteistä. Hän ei esimerkiksi tiennyt mikä on "JYRSIN"! Se firma on tunnettu verkkopalvelu joka yrittää myydä mm. meikäläisille puuntyöstökoneita! Kuten alla olevan.
Keskustelkin sitten maahantuojan tuotepäällikön kanssa.
Mielenkiintoinen kokonaisuus
Siinä on mielenkiintoisia ominaisuuksia kuten "mikrometrinen säätö " korkeudelle ja kallistukselle.
Siinä on myös yllättävä lisäominaisuus, nimittäin "jyrsinpöytä". Sen alle voi asentaa yläjyrsimen ja voila!
Sahaus paksuus on 80 mm ja ym. JA hinta sen € 500.

Olen nyt aloittanut keskustelut Isojoen Konehalli eli IKH kanssa asiasta. Raha ei ole sen suuri - mutta periaatteessa ensin kokeiluun - videoin miten se toimii ja mitä sillä voi tehdä, plussat ja miinukset - ja sitten kunnon alennus.
Ellei se vastaa mitä voi odottaa €500 laitteelta niin sitten takaisin ja etsitään uusi.

Seurataan miten asiat etenevät eli mitä tästä tulee. 
Mikäli se pelittää edes sinne päin uskon että voin suositella sitä ja se vuorostaan tietää lisämyyntiä heille.
JA oman kunniani ja luotettavuuteni tähden - en väistä enkä ohittele mitään nk. negatiivista vaan yritän löytää niille vaihtoehtoisen ratkaisun - miten sen voisi tehdä toisin että se toimii - € 500 budjetilla että saa € 3000 - 5000 koneen tuloksen - tai sinne päin.

PS. Palsamia haavoille? Kun mikään koneistani, investoinneistani ei toimi kuten tuo Bosch liukujiiri saha. Jospa tämä olisi sellainen?

3 kommenttia:

  1. Kommentteja asiaan, kuten edellisiin olisi tervetulleita - tukee samalla tulevaa "tuotekehitystä" :-)

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoista on kyllä kuulla miten sulla menee tuon venheek kanssa. En kyllä ymmärrä miten voit saada 500 Euron vehkeen lainaan ja sitten vielä vinkua alennukset. Hieno juttu jos pystyt, mutta kyllä tuo on vielä sitä hintaluokkaa, että yleensä meikäläiset pistää rahat pöytään ja pettyy vasta kotona.. Se Boschin venhjehän on vaan pelkkä katkaisusaha. Ei siitä viittii 400 enempää varmaan maksaan. Tekee sen mitä pitääkin, eli katkaisee raksalla raakatavaraa kivaan tahtiin. Mulla ainakin valmistu aita viimekesänä vastaavalla (olikohan joku 8 slj) ihan kivasti. Jos huonekaluja teet, ei tuo ole vaan oikea työkalu siihen. Itselläni on sirkkeli - ja alajyrsin hankinnat akuutissa vaiheessa. Festoolin vehkeitä olen katsellut, mutta ei niistä mitään järkevää komboa tule. Precisio vetosirkkeli ois kiva. parasta mitä olen löytänyt on Mafelin Erika. Siihenkin saa jyrsimen kiinni. Aivan ideaalin pienen vehkeen saisi kun laittaisi siihen Incran LS vasteen. Tulee muuten tarkkaa jälkeä.. Googleta Incra LS ja Mafell Erika ja hollantilaisilta löytyy kallis combo - no siihen hintaan saisi jo tuollasen sun jättipöydän. No tulipahan taas vuodatettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta,
      En minä sitä hae vain lainaksi - se tulee ilmaiseksi.
      Ellei se toimi se lähtee heidän kustannuksella takaisin.

      Juttuni on että testaan sen että niille jotka sen ostaisivat eivät pettyisi. Minulle niitä PETTYMYKSIÄ riittää vaikka minne jakaisin eikä loppua tule.

      Tuo Bosch sopii hyvin OK projektiin; remonttiin - ei alkuunkaan meikäläisen hommiin.

      Katson ehdottomiasi vaihtoehtoja - ja kiitos että toit mielipiteesi esiin tällä kanavalla - minulle :-)

      PS. Ja se "vuodatus" tekee meistä - mielestäni - vain parempia ihmisoiä - ellei muille niin itsellemme - ellemme vuodata sitä liikaa että alamme katuaan sitä mitä "vuodatimme" :-)

      Tere tulemast takaisin.
      Meillä on jo ekon kanssa päätetty että vuoden jälkeen tai silleen myydään mökkimme ja pajani (laitteineeni ja jokainen nippeli) ja muutetaan Viroon. Tavallaan siten sukuni siirtyy takaisin mistä se lähti.
      Johan se on ollut Suomessa jo vuodesta 1780.

      Poista