perjantai 15. helmikuuta 2013

Kaikkea ja kaikenlaista viikonlopuksi

Kaikkea ja kaikenlaista on tullut tehdyksi, kuluneen viikon aikana,  - ja videoiduksi viime aikoina paja jutuistani.
Mikään niistä tuotteista ei vielä kuitenkaan ole valmistunut loppuun asti joten saatte odotella. Ainakin viikon tai kaksi ensimmäisiin.
Osa tuotteista on valmiina, fyysisesti mutta se viimeistely on tekemättä valmiiksi. Siihen menee helposti viikosta kolmeen, jopa kuukausi.
Ja sitten voi se "Ranskalainen kiilto" olla valmis. Lakatut valmistuvat ajallaan, miltei samassa ajassa. Lopullinen kuivuminen kestää noin 14 päivää. Kestää puhdasta 100% alkoholia ja 130 asteista vettä.

Uusia projekteja on aloitettu, tilauksia kun on tullut, ja kuten monesti on - tilaajalta toivomuksena;  "huomenna valmiiksi".
Nyt tuli juuri yksi sellainen, uusi tilaus, kaksi lautasta (hedelmä) eräiden kaksosten synttäreille. Aikaa alle kuukausi ja se on kova aika jossa voin joutua tekemään oikopolkuja joista en tykkää, en ollenkaan.

ITSE TUOTE VALMISTUU HYVINKIN NOPEASTI. Parin päivän sisällä ovat valmiit sorviin, useampi tunti kuitenkin töitä ennen sitä - ilman mokia segmentoinnissa.
Mutta sitten alkaa SE varsinainen työ, sen aihion, tuotteen valmistus valmiiksi tuotteeksi, eli ensin sen sorvatun muodon hionta uudelleen ja uudelleen, sitten sen pinnan käsittely uudelleen ja uudelleen, eri hionnat välissä tuotteesta riippuen 4-6-12 kertaa ja sitten sen lopullisen kiillon saaminen esiin, sen pinnan parhaimmillaan tuottamiseksi tilaan joka on kuin moniulotteinen peili. Välillä sen pitää kuivua mahdollisesti viikon ajan. Työ vie vain 5-10 min.

Eri kemikaaleilla (lähinnä eri öljyjä + alkoholia, sellakkaa + alkoholia, kaikki 100% "ruoka kelpoista" kerros kerrokselta, kuivumiset välillä, väli hiomiset ja aikaa kuluu --- ja tietenkin se maksaa, siis rahaa.
Nyt saamani tilaus on kuten muutamat ennen tätä. Tiedetään että olen kallis, silti tilataan vaan ei kysytä "mitä maksaa".
He tietävät että se on ainutlaatuinen tuote (ovat ehkä joskus ostaneet ennen tätä minulta mm tuoppeja).... kuten muille aikaisemmin toimittamistani, joiden hinnat tiedetään (suunnilleen),  oletetaan sen maksavan saman tai enemmän. Olen aina saanut rahani.

Toiseen juttuun
Ettei tästä kirjoittelusta nyt jouduttaisi vaikka minne, jutustelussani lopetan nyt tähän kertomalla tänään saamaani puhelun sisällön.

Eräs puutyönopettaja, hän on ostamassa kouluunsa uuden sorvin. Hinta haarukka 500 - 1000+
Hän oli katsellut videoitani YouTubessa ja kysyi mikä sorvi minulla on.

Löysin sen muuten sitten tänä iltana "Jenkeistä", jota edelleen myydään, kuva alla. Sitä vain myydään lukuisilla eri nimillä ja eri hintaan. Sen erottaa toisistaan vain myyjän tarra ja osto hinta.
Minun sorvini


Ryhdyin sitten taas katselemaan uudelleen eri puusorveja, noin puolen vuoden jälkeen. Tarvitsen myös itse uuden ja paremman. Mitä näin sai minut ajattelemaan että ostan sen SAKSASTA TAI ENGLANNISTA. Rahdin jälkeen se on vieläkin reilusti edullisempi kukkarolleni kuin Suomesta ostettuna.
Kirjoitin samalla muistiin niitä mitä katselin - ja nyt näen siitä mahdollisuuden Blogi kirjoituksen!

Ensin omat kriteerini siihen mitä se on kun ostan uuden - JA SE ON NK BUDGET - eli halvan laitteen.
Katselin mitä nyt on tarjolla, ja kuinka kävikään? 

Sama mitä vannesahani kanssa.
Samat tuotteet, samasta tehtaasta, millilleen samat mitat ja jutut ja sen pienimmissäkin osissa sama. Vain eri väri ja nimi ja hinnassa jopa € 300 ero! Maksoin hieman alle € 600 omasta vannesahasta, toisen firman oli yli €800.
Mitä sama maksaa esim Englannissa tai Saksassa - tekee pahaa sanoa --- yäk, oksettaa..... on se vain niin paljon halvempaa!
Olen jo nyt "huomannut" että ostan ASAP uudet terät jostain muualta siihen vannesahaan. Heiltä ostamani lisäterät siirrän "sivuun", vaikka polttopuiden sahaukseen.

Älä luota mihinkään - ainakaan Suomessa
Älä myöskään luota siihen että nauta on nautaa - se voi olla hevosen lihaa, kuten nyt uutisoidaan
Kaikki myyvät mielikuvia! Myös tuotteissa joita ostetaan, puunjalostukseen jne. Niin koneet, lisälaitteet kuten puut.

Jopa Saksalaista laatua myydään kuin saksalaisena - tehty kuitenkin Kiinassa, samaa mitä muut myyvät ilman mitään fyysistä eroa, paitsi väri ja nimi. Nimi on Saksalainen, mutta yhteys saksaan jääkin siihen.
Lukemattomat yritykset myyvät samaa tuotetta, vain väri ja tuotteen nimi vaihtelevat - ja tietenkin hinta! Mitä parempi ja laadukkaampi nimi - sitä korkeampi hinta!
Halvin on kuitenkin yhtä hyvä ja yhtä lailla laadukas kuten se kalliimpi.

Joten siitä on tulossa minulta lisää juttua - valokuvilla.
Sitä juttua kirjoittaessani tuli mieleen jotain jota en voinut kiteyttää, ei ennen kuin ruokailumme aikana, jolloin sain sen heurekan.

Se on systeemi jossa Suomessa puun työstäjät voivat saada valtavat alennukset, niin koneissa kuten oheislaitteissa, taltoissa jne. Huomattavat alennukset, jopa sorvin täysin varustettuna 1/3 hintaan, tai silleen.
OK - UNOHDETAAN ne alennukset.

Ne kaikki voidaan vain hankkia paljon edullisemmin, jopa niin että ne voidaan myydä voitolla  1/3 osa hintaan, myös kymmeniä tuhansia maksavia laitteita ja laajentaa muihin nk. halpojen laitteiden/koneiden/tarvikkeiden hankintaa.
Halvalla tarkoitan hintaluokkaa nyt myytäviin "samoihin" laitteisiin suomessa.
Miten olisi €900 sorvi vaikka puoleen hintaan, tai vieläkin halvemmalla?

Jatketaan siitä / tästä kun julkaisen nyt työn alla olevan kirjoitukseni, luultavasti maanantaina. Kuitenkin ensi viikon alussa.

Lisää sitten siihen toiseen juttuun miten voit saada tulevat hankintasi puoleen hintaan tai 2/3 osa hintaan?
JA sitten lämmittelen uudelleen vanhan juttuni parin vuoden takaa myydä puutavaraa - jalopuuta joka on todella 100% sitä mitä sen pitää olla laadultaan. Myös soitinvalmistajille. Ja toki halvemmalla ja niin pientä erää ei ole etteikö sitä myytäisi.

Joten tällaista tältä erää ja terveisin Kurre

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti