keskiviikko 12. elokuuta 2015

En tykkää, en tykkää, en tykkää...

Katolle kiipeäminen menettelee mutta siellä keikkuminen minun 115 kg (itse asiassa olen laihtunut miltei pari kiloa ja kilo eilisestä!) painon kanssa on hieman liikaa risaisilla polvilla ja lonkkakin vihoittelee olkapäästä puhumattakaan.

En tykkää, en tykkää enkä vieläkään tykkää... en koskaan tykkää...
Pellitön katto
Aamulla asensin puuttuvat ruodelaudat ja sitten vain asentelemaan peltejä. Yksi oli jo valmiina, toisella puolella mutta ennen jatkoa piti asentaa toinen vastapuolelle.
Ensin räystäslautaan 2x2 ja sen päälle 22x125 stoppariksi pellille, eli se ylittyy sen 48 mm.

Tein asennuksesta videon joka valmistuu jossain vaiheessa - kun homma on tehty siis.

Muutaman tunnin jälkeen oli sitten kaksi peltiä valmiina, ja kun tämä ukko tonttuili siellä ruodelautojen päällä ajatellen kolmannen vetämistä ylös päätin että nyt riittää... ja ei kun suihkuun...
Kaksi peltiä valmiina, 4 odottaa asennusta, tälle puolelle
Tekemäni tikkaat toimivat erinomaisesti. Aluksi olin epävarma tilanteesta joten köysi avuksi jos vaikka lähtee valumaan alas. Ei tehnyt sitä joten köyttä ei enää tarvita.
Turvaköysi kannossa
Joten homma jatkuu sen osalta turvallisin mielin.

ON se vain niin että tämä ukko on osansa tehnyt katolla tonttuilusta. Toista se oli 2011 jolloin koko rakennusta ei ollut vielä lumien lähdön aikaan.
Uusi laajennus 2011
Kun pellitin tuolloin katon varjossa oli vajaat 30 astetta, katolla oli kuumaa kuten helvetissä - oletan ja kuumuus poltti tossujen pohjan läpi. Pellit menivät kuitenkin päivässä ylös, muistaakseni - ja ne olivat pitkät!

Nyt jäisi tekemättä - koko homma. Vuoden vaihteessa täytän 65 ja olen ajatellut että silloin "todella" siirtyä eläkkeelle.

Voi olla että huomenna pidän vapaapäivän - tai jos vaikka sittenkin, pelti tai pari?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti