maanantai 1. kesäkuuta 2015

Ilmasto hoitaa pölytyksen?

Kerroin jo eilisestä, aamulla kun nousin ylös ihmettelin hetken mitä kummaa jaloissa on, etenkin pohkeissa. Kun nousin ylös tuntui että selkä jatkaa nukkumista eikä halua herätä, ja ilmaisi siitä paheksunnan.
Alas kävelin tavallista varovaisemmin, ja lupasi taas itselleni että teen kunnon portaat - heti kun puupajani laajennus valmistuu. Siellä on nimittäin tilaa siihen ja muuhunkin, asia kerrallaan.

Nyt olisi sitten katon harjassa töitä, ei vain pientä vaan samalla alkaa vanhan osan uuden katon tekeminen.
Ensin rimoitan tekemäni osan ettei tuuli vie vuotia mennessään. Ja tuulta riittää. Sääasemani tuulimittari ei tiedä mitään, joten arviot alla olevan mukaan ja MUTU laskelmien mukaan ja miten irtotavaroita on lennellyt pihalla.

Naapurin Martan kanssa juteltiin, 95 vuotta kokemusta, tai silleen, mistä se kokemuksen alku sitten lasketaan ja hänen vanhempien opetukset. Kova tuuli kuulema pölyttää, siis pölyttä herukkapensaat ja jopa marjat metsässä unohtamatta omenapuita(?)!

Katselin huomisen säätä ja seuraavien päivien säätä. Tuulta en halua enkä vesisadetta, joten miten jatketaan?
Sunnuntaihin asti
Ylihuomenna sataa ja tuulee!
10 päivän ennuste meille
Ainoa lohdutuksen sana edelliseen on että yleensä ennustukset menevät pieleen. Ja juuri kun omenapuut alkavat kukkimaan! Ettei vai edellinen vuosi toistu että jäätiin ilman omenoita.
Ruohonleikkuussa olen jättänyt voikukkia tarkoituksella kentälle, niissä kun on ötököitä jotka voivat pölyttää herukkapensaat ja omenapuut.

Että tällaista nyt täältä... :(
Ja sinne kattohommiin? Katsotaan huomenna mitä teen ja miten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti