perjantai 12. huhtikuuta 2013

Videot?

Monet videoni voivat kestää jopa kuukauden ennen kuin ne ovat valmiit editoitavaksi valmiiksi.
Kulho Setristä

Yksi esimerkki on viereinen kuva kulhosta jonka tein Setri puusta. En sitä tee enää toistamiseen - siis käyttäen setriä.

Kun tuote on "tuossa vaiheessa" pinnoitusta vaille sen valmistumiseen menee noin kuukausi.

Tein niitä 4 kpl. Yhden, ensimmäisen pinnoitin tekemälläni aineella - Sellakka hiutaleet plus Sinol. Se on huono vaihtoehto mutta paras suomessa. Siihen menee noin 3-4 vuorokautta kun se liukenee.

Muualla maailmassa sellakka hiutaleet sekoitetaan 80% alkoholiin ja se ei suomessa onnistu. Paras on tuo Sinol jossa on mukana VETTÄ! Ja näissä hommissa tuo vesi on "very bad".
Olen yrittänyt kysellä mistä saisin teolliseen käyttöön "pirtua" - ja kaikki vastaavat että ei saa.

Esimerkiksi sellakassa lopputuotteessa, kuivuttuaan ei ole edes prosentin osaa alkoholia. Kaikki haihtuu pois.

Kun joskus käyn Virossa täytyy yrittää tuoda maahan pirtua - ja se menee sitten 100% siihen kun teen itselleni sitä sellakkaa - eli nesteytän kuivat hiutaleet.

Sitä selakkaa voi käyttää sellaisenaan, ja kun sitä sitten levittää puun pintaan, eli hioo / hiertää, siis levittää tuotteeseen mukana on silloin aina muutama tippa "öljyä" joka yleensä on tuota keitettyä pellavaöljyä - eli vernissaa, muutoin se ei onnistu.

Tai että siihen "sellakkaan" sekoittaa 1/3 osaa vernissaa tai vähemmän. (1/3 osaa sellakka hiutaleita, 1/3 osaa pirtua (sinolia) ja 1/3 osaa keitettyä pellavaöljyä, suomessa vernissaa - joka EI ole standardin ( laatuluokituksen huippua). Se on sitä Vernissaa suomalaisittain.
Kaikki pinnoittaminen mitä tehdään riippuu aivan aluksi puusta ja sitten sitä mitä etsii pinnoitteelle, se lopullinen kiilto ja sen kestävyys kulutukselle.

Kaikki riippuu (huono ilmaisu koska se ei todellakaan riipu) ja vaikuttaa niin monesta jutusta, se on tuosta puusta, miten se on pohjustettu jos ollenkaan, ja silleen ja etenkin kitaran valmistajat tuntevat sen hyvin miten se viimeinen "ranskalainen kiilto" saadaan aikaiseksi - ja sitten se tärkein - kitaraan, tuo resonanssi!
Sillä ei kaikki joka kiiltää ole todellakaan kultaa.

Ja palatakseni otsikkoon; Videot?
Niitä on jo liiaksi. Mutta yritän editoida niistä sopivia pätkiä yhteen ja toiseen juttuun kuten em. pinnoitus-/ kiillotusaineen valmistamiseen.

Kaikki aikanaan....



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti