torstai 14. maaliskuuta 2013

Uusi Puusorvi pajaani


Se sitten tuli puolilta päivin tuo odottamani puusorvi. Vajaat 98 kg mutta se ei estänyt sisälle vientiä.

Kun sain sen pois paketista alkoi jalkojen kokoaminen ja sitten sen kääntäminen tassuilleen. Jouduin vielä nostamaan koko sorvin ylös että sain sen siirretyksi haluamaani paikkaan. Vielä on vanhalla ukolla voimia :-)
Kyseessä on UTEC Oy:n MC 1100 ja hinta € 575. Koneita.com

Johteet ym. liukupinnat näyttivät olevan rasvasta vapaat joten ruiskutin niiden pintaan hankkimaani vahaa joka varmistaa että liukkautta löytyy.

Sorvaus oli sitten miellyttävä kokemus, entiseen verrattuna. Ja yllätys oli että edellisen sorvin OneWay pakka, eli sen adapteri meni kuin nakutettu uuteen sorviini. Se oli todella mieluinen asia ja voin käyttää myös hankkimaani Jumbo leukoja. Ne kun eivät käy sorvin mukana tilaamaani pakkaan alkuunkaan.

Ja loput sitten alla olevan videon kautta. Taas alkaa lastu lentämään, kuten pitää :-)


1 kommentti:

  1. Kirjoitin alla olevan YouTube osaan- meni liian pitkäksi joten laitetaan se nyt tänne ja tästä sitten linkki sinne.
    --------

    Privaati meiliin tulleen mielipiteen vastaväitteeksi on ensin se että se on aina se "lompakko" joka sanelee mitä ostetaan - ainakin meikäläisellä puoli eläkeläisellä, siis mitä hankitaan.
    Puolikas taitaa olla se, siis eläkeläinen että puolet terveydestäni on mennyt ja nyt 62v se ei enää kelpaa työmarkkinoille, aikoihin - ei ainakaan 8 tunnin jaksoihin vaikka istuisi kaivin koneen puikoissa. OK, se vielä onnistuisi ellei joutuisi lapiohommiin ja ellei estettäisi sitä että välillä astuu koneesta ulos verryttelemään raajojaan.

    Sanon sen että halpa ei aina ole huonoa. Toki haluaisin laatukoneen mutta se maksaa, ja halvin mitä tiedän ajatella on noin esimerkiksi ONEWAY- PUUSORVI 1236SD, noin €3000. Mutta siinä EI ole kääntyvää sorvipäätä jota vaadin. Se pitää olla.

    Tämä tekee tavallaan sen mitä edellinen ja siinä on nk. kääntyvä moottori. JA maksaa sen 575 ja euroja verollisena.

    Se ON aika "venäläinen" valun ja sen viimeistely osalta - mutta se toimii, ja kokemukseni mukaan aika hyvin. JA jos katsot videon voit havaita että olen aika tarkka - johon eukko sanoi että miksi en ole yhtä lailla tarkka ja vaativa meidän taloremontissa.

    Ei halpa ole missään tapauksessa AINA yhtä kuin huono. Kannatta kysyä ja huomioida muiden kokemukset ko. laitteesta, oli se mitä oli.

    Minulla on nyt UTEC Oy:ltä kaksi laitetta, eli koneita.com. Vannesaha ja nyt tämä sorvi. Vannesahaan tulee kohtapuolin uusi video käyttökokemukseni jälkeen niille jotka ovat sellaista ostamassa. Sitä on käytetty enemmän mihin se on alkujaan suunniteltu.
    Odotan kohta puoliin saavani myös kolmannen laitteen - tavallaan keskeisen laitteen työhöni, rumpuhiomakoneen, Katotaan miten siinä käy ja milloin sellainen tulee.

    Niillä joilla on enemmän rahaa ostakoon sitten kalliimpaa. Niillä joilla on vähemmän rahaa katsokoon videoni ja päättäköön itse,
    Minä ainakin luotan UTEC Oy myymiin laitteisiin ja ihailen heidän palvelua ja asiakasläheisyyttä!

    TOKI se ForceMajore on tässäkin - ne ovat halpoja laitteita ja sen mukaan niistä EI voi odottaa samoja ominaisuuksia ja kestävyyttä mitä 5 kertaa kalliimmat ovat.
    Toisaalta, nämä ovat harrastelijoille ja puoli ammattilaisille muutama tunti päivässä tai viikossa käytettäviä - joten ne kestävät.

    Joten minua ei häritse nk. "venäläinen valu" - kunhan laite toimii ja tekee sen mitä odotan sen tekevän - vaikka sorvaamista "yhdellä kädellä". Se ei perustu hyvään ja terävään talttaan ja sorvaajaan - se vaati ennen kaikkea hyvin toimivan, tasapainoisen sorvin.

    Ja ne muut jutut jätän kommentoimatta - ainakin nyt.

    VastaaPoista