torstai 23. tammikuuta 2014

Samsung S4 on onneton puhelinkamera

Sain siirretyksi puhelimellani olevat kuva- ja videotiedostot tietokoneelle ja käyttökelpoiseen tiedostoon, nyt kun tuota tallennustilaa on taas  käytettävissä.
Kun puhelin on muu kuin Applen, niin Samsungin käytössä on apuna Kies ohjelma jolla ne saa siirretyksi omaan kansioon josta ne siirretään sitten iPhoto ohjelmaan. Näin kun käytössä on Mac.

Havaitsin jo aiemmin että tämä Samsung S4 puhelimen videokamera on eräältä osin täysin kelvoton.

Kun nyt katsoin mitä olin videoinut niin niitä katsoessa alkaa tulemaan merisairaaksi.
Kameran toiminta fokusoi koko ajan kohdetta saaden aikaan sellaisen ilmiön että kuva liikkuu nykien edes takasin.
Muutoin kuvan laatu on suorastaan hämmästyttävän erinomainen, mutta mitä sillä tekee kun se on muutoin käyttökelvoton.

Toinen ei toivottu ominaisuus on takakuoren ja reunojen liukkaus johon on keksittävä jotain. Jokin tarra voisi tehdä tempun - kunhan se ei ole liukas. Tai sitten liimata takakuoreen jokin kangas, keinonahka.

Tuo liukkaus aiheuttaa outoja kosketuksia näyttöön jolloin tapahtuu vaikka mitä vaan ei sitä mitä aikoo. Mikään ei ole täydellistä.

Näytön koko on riittävä meikäläiselle jotta voi lukea ilman suurennuslasia ja tekstit ovat selkeät, kuten kuvat. Myös paristoaika on mukiin menevät eli päivittäistä latausta ei normaalisti tarvita kun turhat toiminnot on eliminoitu.

Puhelin itsessään on ääneltään selkeä ja ennen kaikkea se saa hyvin yhteyden katvealueella. Entinen iPhone oli siinä täysin onneton, kelvoton.

1 kommentti:

  1. Sain Samsungilta vinkit asiaan. Varmuuskopioi kaikki - se onnistui hyvin Kies ohjelmalla kovalevylle - ei tarvinnut siirtää tietoja pilvipalveluun.
    Sitten puhelimen nollaus - samalla tuli uusi käyttis ja sen jälkeen palautus - joka onnistui erinomaisesti - tai melkein. Tekemäni kansiot eivät tulleet esille.

    Koe videoinnin mukaan vika ei täysin poistunut - mutta kelpaa vaikka sama ominaisuus häiritsee edelleen.

    VastaaPoista