torstai 6. maaliskuuta 2014

Välikommentteja Dewaltiin

Aluksi,
Olen uskonut ja uskon edelleenkin DeWalt tuotteisiin - ja joka K-Rauta ketjuun kunhan tietää mitä ostaa, etenkin heidän omia brändejään. Halpa on halpaa ja kelvotonta jos tosi laatua hakee - mutta tekee tehtävänsä :), ainakin meikäläiselle OK-talo rakentajalle.

Kirjoitin DeWaltille Yhdysvaltoihin ja parin päivän sisällä sain vastauksen, josta liite kuva alla.
Nyt ei enää ollut kyse siitä että "osia puuttui" sahasta, vaan sahan ikä. Huomatkaa sana discontinued, se tarkoittaa lopetettu. Eli tuotanto oli lopetettu 16 vuotta sitten, vuonna 1998!

Laatikossa olevien lähettäjä - vastaanottaja tietojen mukaan Kesko sai lähetyksen 14.01.2014 Belgian Antwerpenistä. Lähettäjä ei ollut DeWalt vaan joku Black&Dekker "kaltainen" nimi. Black&Decker omistaa sen brändin ja liiketoiminnan.

Eli Kesko otti sen K-Rauta ketjuun myytäväksi; ei valmistajalta - vähintään 16 vuotta varastoidun tuotteen johon tuskin saa enää edes varaosia - ja kuka tietää mitä tapahtuu kun sen käynnistää noiden vuosien jälkeen?

Kun palautin laitteen tänään kysyin myyjältä koska ko. laiteen tuotanto lopetettiin. Ei kyennyt vastaamaan, ei tietenkään, ja katsoi minua ihan kummasti - mitä se ukko nyt yrittää sanoa.
Kun sitten sanoin milloin ja kuinka monta vuotta sitten hän ei uskonut joten annoin printin josta alla kuva. Katsoi sitä, ja katsoi ja ilmeestä näki että "ei helvetissä", ja mutisi jotain samaa.

Nyt ei ollut enää kyse siitä että vaihdan puutteellisen koneen toiseen - vaan sanoin että en minä näin vanhaa osta joten perutaan kaupan.
Onneksi - kiitos eukolle - se ostos meni tilille, eli en sitä maksanut millään kortilla.

PS. Joku sanoi eräässä keskusteluryhmässä että tämä juttu vaikuttaa piraatti jutulta. Eli Keskossa joku oli ostanut laatunimeä kun halvalla sai - ja voisi olla piraatti. Ellei, niin sitten ainakin 16 vuotta vanhaa tavaraa.
Ja tuona aikana kaikki on muuttunut parempaan. Niin moottori, sen ohjaus, laakerit jne.




Huomasin että täällä ei ole videota siitä. Se on nyt alla:

4 kommenttia:

  1. Ko. laitteen kanssa tekemisissä olleena varaosamyyjänä voin sanoa mallin olevan valmistuksessa ja elossa. Liki 30 vuotta ollut markkinoilla hyvin samanlaisena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta. Minulla ei ollut muuta tietoa kuin saamani meili Jenkeistä, josta kuvakaappaus. Eikä Englantini ole niin kehno etten sitä ymmärtäisi.

      PS. Ostin nk. säteissahan jonka haen viikolla 12.

      Poista
    2. Vastaus on yksiselitteinen. Siitä huolimatta mallia myydään monessa eri ketjussa Suomessa, eli totuus onkin vielä ihmeellisempi! Ehkä sitä ei ameriikan maalla valmisteta enää ko. mallilla, muistelen Italian olleen aiemmin maa jossa nuo tuotteet saivat alkunsa. ps. Black&Decker ja Dewalt ovat olleet samaa firmaa jokusen vuoden. Myös Stanley kuuluu kyseiseen konserniin tätä nykyä.

      Poista
  2. Vanhat Black&Deckerit oli laatukamaa. Tais olla DeWaltitkin. Oikeestaan isommassa mitassa kaikki oli ennen parempia kun ne tehtiin Euroopassa. Nythän kaikki tehdään Kiinassa vaikka ne valehtelis mitä tahansa valmistusmaasta. Ja laakereista kun puhutaan niin esim vanhat Elut vaan suhisi kun niissä oli niin hyvät laakerit.

    VastaaPoista