perjantai 21. maaliskuuta 2014

Videokamera juttua

Löysin vihdoin sellaisen videokameran jota olen etsinyt jo pitkään.
Juttua siitä toisessa blogissani.

torstai 20. maaliskuuta 2014

Säteissaha?

DeWalt Radial Arm Saw 1370
Kuva netistä kun jäi oma ottamatta
Mitä mieltä kukin on sellaisesta kuin säteissaha? Varmaan yhtä monta kuin on mielipiteen antajaa.

Kun kirjoittaa Google hakuun löytyy tekstiä ja kuvia ja linkkejä eri keskusteluihin jne.
Tästä nimenomaisesta tyypistä löytyy tuskin mitään koska firmat harvemmin tekevät YouTube videoita laitteistaan. Muut vastaavat mitä tulee esille ovat pilipali juttuja tälle sahalle.

Itse löysin heti yhden "vastaavan", uudem jossa sahauksen pituus on 350 mm ja hinta? Ostamassani sahassa se on yli 400 mm ja hinta minulle oli 140, ja se euroissa.
Arvatkaa?  Se on 4 239,00 €!
Linkki siihen on http://www.protools.fi/dewalt-dw729kn-350-mm-sateissaha.html
OK. Tarjouksessa nyt VAIN €4239 kun alkujaan se oli 5523 ja euroissa!

No, myönnetään että on hieman tehokkaampi kuin ostamani. Minulla tehoa on vain 2.4 kW eli 3 hp.
Sahan terän kokoa en itse asiassa ole mitannut mutta kolmesatanen menee hyvin suojan sisälle. Todellisuus on suurempi.

Ostamani DeWalt kuului aikoinaan nk. ammatti käyttöön, ei harrastelijoille. Sillä on ikää, mutta ei yhtä paljon kuin minulle joka on yli 60.
Se rakentuu tukevan, kunnon valuraudan ja muun raudan kokonaisuuksiin aikana jolloin rauta oli rautaa eikä "raudaketta", eikä alumiinia, paitsi kylteissä, mitta asteikoissa ym. eikä muovia rakenteessa myöskään käytetty - mitä nyt joissakin eri kahvojen päässä.

Kysynkin, onko vanha todella käyttökelvotonta? Hylkytavaraa?

Tulen tekemään jatkovideon kunhan saan Malmin Terä Oy:stä uuden kombo terän - lopetan / lopetin rautakauppa terien oston ammattilaiselta saamani mielipiteen johdosta. Ammattilaiset eivät asioi rautakaupoissa.
Ja kun saan rakennetuksi sille sahalle pöydän. Sitten videoidaan sitä mitä sillä voidaan tehdä :)

Ja PS. Ostin käytetyn videokameran. On kaikkea mitä vaadin kameralta. On varustekenkä eli saa tripodiin kiinni, päällä paikka valolle, sille oma kenkä, on kaukosäätö, on paikka ulkoiselle mikrofonille ja korvakuulokkeille ja paljon muuta. Hinta? Sen sata euroa ja kokonaisuus pakkauksessa kuin ensi kerran avattuna. Kaukosäätöä ei käytetty, oli vielä sen paristo sellofaanissa. JA kuvaa todella täyttä HD laatua joka suuntaan ja vinkkeliin :)


Tein videon omasta hankinnastani ja siihen tulee jatkoa kun saan terän ja rakennetuksi pyödät sille. (Video alla).


lauantai 15. maaliskuuta 2014

Tulipa pidempi filmi

Sain muutaman kyselyn tuopin teosta ja kun nyt olin tekemässä yhtä päätin videoida sen ja se on nyt sitten ladattuna YouTubeen. Siitä tuli aika pitkä.

Muutamia vinkkejä siitä miten sen teen. Keinoja on toki useita, ja itselläni on myös muutama uusi ajatus joita olen ajatellut kokeilevani, kunhan ehdin.


torstai 6. maaliskuuta 2014

Keskustelua liuku-jiiri sahasta, tässä suosikkini

Ikää on tullut kolmisen vuotta sen kuuden kymmenen päälle, ja nuoruudessa oli vuosia metalli hommissa. Sorvausta, jyrsintää, metallin muokkausta ja jopa luokka hitsari kaikilla eri muodoilla ja metalleilla.

Siltä ajalta kaipailen "liuku-jiiri sahaa" jossa toleranssit pitävät joka vinkkelissä, jopa metallia sahattaessa enkä tarkoita yksistään alumiinia ja messinkiä.

Englanniksi sen sahan nimi on "The Radial Arm Saw" - ja siitä kuva jonka löysin netistä. Tämä on näköjään tehty puusepille.

Sellaisen kun saisi ostetuksi jostain niin avot - vaikka ei toimisi - siis moottori. Aina saa uuden tilalle.
Ihme ja kumma kun niitä ei ainakaan suomesta saa ostetuksi - paitsi ehkä jostain erikoisliikkeestä.

Ja taas tuli esille se että kannattaa ensin tutkia ennen kuin .... kirjoittelee.
Laitoin hakuun "The Radial Arm Saw" ja ensimmäinen kuva joka tuli esiin oli "DeWalt"!

Nyt tulikin tutkittavaa ja varmaan - toivon niin että sieltä löytyy se oikea laite joka tekee sen minkä sellainen saha tulisi tehdä.

Saha minun makuun. Juuri sellainen mitä lääkäri määräisi

Välikommentteja Dewaltiin

Aluksi,
Olen uskonut ja uskon edelleenkin DeWalt tuotteisiin - ja joka K-Rauta ketjuun kunhan tietää mitä ostaa, etenkin heidän omia brändejään. Halpa on halpaa ja kelvotonta jos tosi laatua hakee - mutta tekee tehtävänsä :), ainakin meikäläiselle OK-talo rakentajalle.

Kirjoitin DeWaltille Yhdysvaltoihin ja parin päivän sisällä sain vastauksen, josta liite kuva alla.
Nyt ei enää ollut kyse siitä että "osia puuttui" sahasta, vaan sahan ikä. Huomatkaa sana discontinued, se tarkoittaa lopetettu. Eli tuotanto oli lopetettu 16 vuotta sitten, vuonna 1998!

Laatikossa olevien lähettäjä - vastaanottaja tietojen mukaan Kesko sai lähetyksen 14.01.2014 Belgian Antwerpenistä. Lähettäjä ei ollut DeWalt vaan joku Black&Dekker "kaltainen" nimi. Black&Decker omistaa sen brändin ja liiketoiminnan.

Eli Kesko otti sen K-Rauta ketjuun myytäväksi; ei valmistajalta - vähintään 16 vuotta varastoidun tuotteen johon tuskin saa enää edes varaosia - ja kuka tietää mitä tapahtuu kun sen käynnistää noiden vuosien jälkeen?

Kun palautin laitteen tänään kysyin myyjältä koska ko. laiteen tuotanto lopetettiin. Ei kyennyt vastaamaan, ei tietenkään, ja katsoi minua ihan kummasti - mitä se ukko nyt yrittää sanoa.
Kun sitten sanoin milloin ja kuinka monta vuotta sitten hän ei uskonut joten annoin printin josta alla kuva. Katsoi sitä, ja katsoi ja ilmeestä näki että "ei helvetissä", ja mutisi jotain samaa.

Nyt ei ollut enää kyse siitä että vaihdan puutteellisen koneen toiseen - vaan sanoin että en minä näin vanhaa osta joten perutaan kaupan.
Onneksi - kiitos eukolle - se ostos meni tilille, eli en sitä maksanut millään kortilla.

PS. Joku sanoi eräässä keskusteluryhmässä että tämä juttu vaikuttaa piraatti jutulta. Eli Keskossa joku oli ostanut laatunimeä kun halvalla sai - ja voisi olla piraatti. Ellei, niin sitten ainakin 16 vuotta vanhaa tavaraa.
Ja tuona aikana kaikki on muuttunut parempaan. Niin moottori, sen ohjaus, laakerit jne.




Huomasin että täällä ei ole videota siitä. Se on nyt alla:

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Aina ei onnistu kuten ajattelee

Ja taas rutinoita ostamastani Bosch GCM 800 S Professional sahasta - halpahalli tarvarakin on ehkä parempi - ja halvempi tietenkin.

Juttuna piti olla miten valmistaudun sahamaan niitä 15 asteen kulmassa olevia paloja - se ei nyt vain onnistu. Maanantaina se ongelma saa sitten uuden vaihtoehdon, niin että onnistuu.