maanantai 19. elokuuta 2013

Kallista on, nimittäin nuo luvat

Kun teen omaa sellakkaa, siis hiutaleista, ne sulatetaan ensin alkoholissa, tai niin olisi tarkoitus.
Suomessa se tarkoittaa Sinolia joka ei oikein sitä ole, siis alkohoolia ja se on varsin myrkyllistä, lisäksi siinä on vettä. Se on erinomaista polttonestettä spriikeittimiin ja sisustustakkoihin - mutta ei oikein minun juttuihini.

Etanolin lisäksi siinä on Propan-2-oli, Metyylietyyliketoni ja Metyyli-isobutyyliketonia. Ne ovat niitä myrkkyjä joita ei tulisi hengittää.

Itse hiutaleiden sulatus nesteeksi ei ole sen suurempi prosessi mutta sen jälkeen nesteen käyttö onkin. Aluksi pitää varautua kunnon ilmanvaihtoon ja mieluiten tulisi käyttää myös hengityssuojainta kemikaaleja vastaan. Ja suojakäsineet etutassujensa suojana.
Kun levitän tuota sellakkaa, jossa on sinolia se alkaa haihtumaan heti ilmaan - ja sitä höyryä en suosittele hengitettäväksi.

Toinen keino on käyttää pirtua - mutta kuten tiedetään sitä ei saa mistään, ei enää edes Virosta. No, tuo 80% käy varmaan yhtä hyvin siihen.

Mutta, mikäli hakee luvan pirtukanisterille ja luvan sen hallussapitoon se anotaan Valviralta.
Lupa maksaa, jos sellaisen saa noin € 250. Se on kertamaksu. Sitten tulee verot jotka ovat noin €80 ja sitten voikin hankkia pirtutönikän ALTIAlta, joka maksaa noin €22. Minimi pakkaus on 2 litraa. Sellainen riittäisi minulla noin vuodeksi - riippuen miten ahkera olen pajassani ja montako kerrosta pistän tuotteitteni päälle.

Joten pistää miettimään mitä teen. Haen luvan ja maksan mitä pyydetään tai sitten ajan Tallinnaan, josta sitten tuon sitä 80 prosenttista ja samalla muutakin unohtamatta tupakat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti